Å smake egen medisin

Å smake egen medisin

Ombudet for barn og unge i Viken går nye veier for å nå ut til både barn og voksne. De har blant annet utviklet et "Escape room" med mobbing som tematikk, tatt i bruk dialogduker og laget egne drøftingsark. Av Lasse Jalling - Partner og læringsarkitekt

Specifique har hatt gleden av å utvikle flere diskusjonsopplegg om digital dømmekraft, sosial mobbing og nettvett, med Mobbeombudet (som Ombudet for barn og unge hette før) og Medietilsynet som oppdragsgivere. Bodil Houg, som leder avdelingen, er en nysgjerrig sjel, stadig på jakt etter nye arbeidsformer som kan gi effekt. Ett resultat av samarbeidet med Specifique er at Ombudet selv har utviklet dialogverktøy, etter inspirasjon fra vårt samarbeid. Slikt liker vi! 

 

I forbindelse med en intern samling ville Bodil at hele gjengen skulle prøve ut samme metoder som de selv tar i bruk når de kjører prosesser for andre. Derfor var det naturlig å spørre om Specifique hadde en dialogduk som kunne passe for det første fysiske møtet på langt tid. Og det har vi. Som sagt, så gjort – de ni personene som utgjør Ombudet for barn og unge brukte koronaduken til å å diskutere hvordan samhandling og samarbeid skal se ut fremover. Og ifølge Bodil funket det:  

Hei,

Vet du – det gikk så fint😊 Det ble gode prosesser som jeg kan bruke videre. 
Tusen takk for et godt verktøy. Det passet veldig godt for oss der vi var akkurat nå.

Bodil Houg
-
Ombudet for barn og unge

Vil du vite mer om hva vi har på lager, ta kontakt